Mark Cavendish won gisteren een ouderwetse massasprint in de zesde etappe van de Giro d’Italia. De Brit van Omega Pharma-Quick Step verwees Elia Viviani (Cannondale) en Matt Goss (Orica-GreenEdge) terug naar de tweede en derde plaats.

Cavendish sprak in Margherita di Savoia met de pers. “De valpartij maakte iedereen nerveus. Alle teams met klassementsbelangen, zoals BMC en Sky, reden voorin met minder dan drie kilometer te gaan. Ik probeerde slechts Gert Steegmans te volgen. Er ging zoals altijd een ploeg te vroeg. Mijn jongens wachtten en wachtten en we sloegen toe op het juiste moment.”

“Ik was in topvorm voor de klassiekers. Voor de Ronde van Romandië had ik drie weken zonder veel training. Ik had zo’n goede vorm dat ik niet zo hard hoefde te werken om te winnen. In topvorm zou ik gisteren zonder problemen over de beklimming gekomen zijn”, zei ‘Cav’ over de vijfde etappe.

“Mijn team was briljant vandaag. We leidden het peloton vanaf het begin. Alle jongens reden tot hun benen niet meer konden. Gert Steegmans op zijn best is één van de beste lead-outs aller tijden.”