Enrico Battaglin (Bardiani Valvole-CSF Inox) bleef het peloton in het regenachtige Serra San Bruno voor en won de vierde etappe in de Giro d’Italia, voor Fabio Felline (Androni Giocattoli) en Giovanni Visconti (Movistar).

De Italiaan zei gisteren na zijn zege: “Ik was gisteren goed en ik hoopte te winnen, maar op het eind voelde het meer als een Moto GP-wedstrijd dan als een wielerkoers en ik werd gelost. Vandaag paste de klim bij me, de regen heeft er mogelijk voor gezorgd dat enkele renners geen risico’s namen en de helling was niet té zwaar en hoewel ik betrekkelijk vroeg ten aanval trok, ging het goed.”

“In 2011, nadat ik alles gewonnen had als amateur, startte ik mijn carrière als prof met een overwinning aan het eind van 2011 (de Coppa Sabatini in oktober 2011). Misschien dacht ik dat het makkelijker was dan het echt is. Ik zou daar afgelopen jaar de rekening wel eens voor kunnen betaald hebben (geen zeges in 2012). Dit jaar begon ik vastberaden om te laten zien dat ik een goede renner ben. Ik heb hard gewerkt in de winter en daar pluk ik nu de vruchten van”, aldus Battaglin.