Vacansoleil-DCM debuteert in Ronde van Californië Vacansoleil-DCM debuteert in Ronde van Californië

Van 12 tot en met 19 mei neemt Vacansoleil-DCM voor het eerst in haar bestaan deel aan de Ronde van Californië. Het team van ploegleider Hilaire Van Der Schueren is blij met de uitnodiging en komt met een speciale outfit, grotendeels in de kleuren van fietsensponsor Bianchi, aan de start.

Ploegleider Hilaire Van Der Schueren kijkt uit naar het avontuur: “Het is voor ons een onbekende wedstrijd maar hij past perfect in het programma. De editie van 2013 schijnt geweldig zwaar te zijn, kent mooie wegen en acht dagen is een mooie lengte voor het opdoen wedstrijdritme. We gaan erheen met een aantal renners die uit een rustperiode komen en weer naar deze wedstrijd hebben toegewerkt. Ik heb er veel vertrouwen in dat we mooie resultaten gaan halen in een aantal ritten.”

Met Californië start ook de Tourvoorbereiding voor een heel aantal renners. Van Der Schueren kent de weg: “Er is intern gekeken naar hoe we een team kunnen smeden dat fysiek en mentaal in orde is voor de Tour. Dit gaat om individuele fysieke trajecten maar ook om het kweken van een groepsgevoel. Vrijwel alle renners die we nu in gedachten hebben voor de Tour zijn fris na een rust,- of trainingsperiode. We rijden met een deel van die voorselectie in Californië waarna een aantal renners doorgaan naar België en anderen op hoogte. Vervolgens gaan we verder werken aan het groepsgevoel met een gezamenlijke training voor de ploegentijdrit waar alle renners uit de voorselectie voor de Tour aanwezig zullen zijn. Een groot deel van die renners gaat daarna ‘en groupe’ naar de Dauphiné. Na de Dauphiné volgt dan nog de verkenning van één of twee Touretappes en moeten we ver klaar zijn voor de Ronde van Frankrijk.”

De selectie: Kris Boeckmans (Bel), Thomas De Gendt (Bel), Juan Antonio Flecha (Spa), Tomasz Marczynski (Pol), Lieuwe Westra (Ned), Bert-Jan Lindeman (Ned), Boy van Poppel (Ned) en Wesley Kreder (Ned).

De voorselectie voor de Ronde van Frankrijk zal na de Ronde van Italië bekend worden gemaakt.