Giro d’Italia 2013 – Uitslag etappe 4 Giro d’Italia 2013 – Uitslag etappe 4

Enrico Battaglin is de verrassende winnaar van de vierde etappe geworden. De Italiaan van het Pro Continenentale Bardiani Valvole-CSF Inox won de chaotische sprint van het uitgedunde peloton. Fabio Felline (Androni Giocattoli-Venezuele werd tweede, Giovanni Visconti (Team Movistar) derde. Luca Paolini (Katusha) blijft leider.

Ook in de derde rit in lijn was Nederland vertegenwoordigd in de vroege vlucht. Ditmaal was Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM) meegesproken met de juiste mannen. Hun poging was echter gedoemd te mislukken door de controle van Katusha en later door Vini Fantini. Op de twaalf kilometer lange slotklim (2e cat.) lagen er meer kansen voor de aanvallers. De Fransman Sylvain Georges (AG2R-La Mondiale) waagde een poging, maar werd enkele kilometers voor de top ingehaald en achtergelaten door een duo. De ervaren Danilo Di Luca (Vini Fantini) kreeg de onbekende Colombiaan Robinson Chalapud (Team Colombia) met zich mee. Ze bereikten ook met voorsprong de top. Er gloorde hoop voor de twee.

Zeker toen ze onder de vod van de laatste kilometer nog altijd niet waren gegrepen. Het peloton hijgde wel flink in hun nek. Met een verwoede poging probeerde Di Luca nog uit hun greep te blijven, maar op 400 meter moest hij zich gewonnen geven. Op de kletsnatte steentjes in de smalle straten van Serra San Bruno beschikte de Enrico Battaglin vervolgens verrassend over het beste eindschot.

Opvallend was het tijdsverlies van Bradley Wiggins. Het peloton bleek in volle finale in tweeën te zijn gebroken en de kopman van Sky zat achter de breuk. Hij verloor hiermee zeventien seconden.

Giro d’Italia 2013 – Uitslag etappe 4:

1.Enrico Battaglin (Ita)Bardiani Valvole-CSF Inox246 km in 6u 14' 19"
2.Fabio Felline (Ita)Androni Giocattoli-Venezuelaz.t.
3.Gioavanni Visconti (Ita)Team Movistarz.t.
4.Rigoberto Uran (Col)Sky Procyclingz.t.
5.Arnold Jeannesson (Fra)FDJz.t.
6.Cadel Evans (Aus)BCM Racing Teamz.t.
7.Benat Intxausti (Spa)Team Movistarz.t.
8.Ryder Hesjedal (Can)Garmin-Sharpz.t.
9.Robert Kiserlovski (Kro)RadioShack-Leopardz.t.
10.Luca Paolini (Ita)Katushaz.t.
17.Steven Kruijswijk (Ned)Blanco Pro Cycling Teamz.t.
18.Robert Gesink (Ned)Blanco Pro Cycling Teamz.t.
20.Wilco Kelderman (Ned)Blanco Pro Cycling Teamz.t.

Giro d’Italia 2013 – Algemeen Klassement na etappe 4:

1.Luca Paolini (Ita)Katusha15u 18' 51"
2.Rigoberto Uran (Col)Sky Procycling+17"
3.Benat Intxausti (Spa)Team Movistar+26''
4.Vincenzo Nibali (Ita)Astana+31"
5.Ryder Hesjedal (Can)Garmin-Sharp+34"
6.Bradley Wiggins (Gbr)Sky Procyclingz.t.
7.Giampaolo Caruso (Ita)Katusha+36"
8.Sergio Henao (Col)Sky Procycling+37"
9.Mauro Santambrogio (Ita)Vini Fantini+39''
10.Cadel Evans (Aus)BMC Racing Team+42"

Cycling Story Koersspel
De vierde etappe in deze Giro leverde in het Cycling Story Koersspel een fraaie dubbelslag op voor Matthias (Vremde Rules). Dankzij Fabio Felline (2e), Giovanni Visconti (3e), Cadel Evans (6e) en Ryder Hesjedal (8e) behaalde hij 23 punten. Door deze prima score klom hij vanaf de vijfde plaats ook naar de leiding in het algemeen klassement. Daarin volgen Ramon Kool (Kooltjes) en voormalig leider Schatumahina (TimVanHengelFanClub) hem op respectievelijk elf en veertien punten achterstand.