Sir Dave Brailsford heeft een einde gemaakt aan de spanning die was ontstaan tussen Bradley Wiggins en Chris Froome. Wiggins maakte vorige week bekend een dubbelslag te willen slaan door zowel de Giro als de Tour te winnen. Aan het begin van het seizoen was echter besloten dat Wiggins voor de Giro zou gaan en Froome voor de Tour. Brailsford bevestigde dat vandaag nogmaals.

Voor Sky is het een luxe positie om met twee kopmannen te kunnen starten, maar de troef voor de Tour blijf Froome: “Het is heel belangrijk dat we weten met welk doel we aan de start van de Tour de France staan. Daarom beginnen we aan de ronde met één aanvoerder. Chris zal het team leiden in de Ronde van Frankrijk, zoals in januari al is afgestemd.” Of de reservekaart in de Tour wel Wiggins is, is nog niet duidelijk. Net zo min of de Brit een vrije rol gaat krijgen. “We staan er fantastisch voor met twee van de sterkste klassementsrenners in onze gelederen. Het zijn beiden echte winnaars. Bradley heeft al het hele seizoen toegewerkt naar de Giro met het doel om die ronde te winnen. Daarna zal hij ook de Tour rijden. Chris gaat proberen om de Tour te winnen,” kondigt Brailsford aan.

Bradley Wiggins bracht zijn plan vorige week naar buiten. Dat zorgde in de directe omgeving van Froome al direct voor onrust. Zijn vriendin twitterde dat Sky ‘deze rotzooi snel moet opruimen.’ In de vorige editie van de Tour bleek Froome in de klim vaak een hoger tempo aan te kunnen dan Wiggins. Froome schond destijds de regels niet en keurig volgens plan won Wiggins toen de Tour.

Chris Froome wacht op kopman Bradley Wiggins (Foto: www.news.com.au)

Chris Froome wacht op kopman Bradley Wiggins (Foto: www.news.com.au)