Het Blanco Pro Cycling Team reist deze week met torenhoge ambities af naar Napels voor de Giro d’Italia, die zaterdag in de Italiaanse kustplaats van start gaat. Waar Robert Gesink zich in het verleden vaak op de Tour de France focuste, heeft de Varssevelder zich nu compleet gericht op de Ronde van Italië.

Via een hoogtestage in Tenerife en de Tour de Romandie heeft Gesink zich met zijn ploeggenoten Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Stef Clement, Jack Bobridge en Juanma Garate voorbereid op de eerste grote ronde van het jaar.

Robert Gesink
Gesink eindigde afgelopen week in de Tour de Romandie als 54e, maar maakt zich niet druk om dat resultaat. “Ik had in Romandië graag wat meer vertrouwen getankt, maar ik weet van mijzelf dat ik in de week na een hoogtestage altijd een paar mindere momenten heb. Pas na die week heb ik er echt profijt van. Ik maak me dus geen zorgen. Als team hebben we in Romandië heel goed gereden en de puntjes op i gezet. Daar ben ik heel tevreden over. Ik heb er in de aanloop naar Giro alles aan gedaan om goed te zijn en ik heb vertrouwen dat de doelstelling die we als ploeg geformuleerd hebben haalbaar is.”

Jan Boven
Die doelstelling behelst een plek in de top vijf van het algemeen klassement. “En met een schuin oog kijken we zelfs naar het podium”, aldus Jan Boven, die in Italië samen met Michiel Elijzen de honneurs als ploegleider waarneemt. “We gaan met positief gevoel naar Napels. De jongens die op hoogtestage zijn geweest, hebben bewezen dat ze in orde zijn. Kijk naar Stef Clement die in Romandië drie keer top tien rijdt en Wilco Kelderman die de witte trui pakt en vijfde wordt in het algemeen klassement.”

Naast de zes mannen die koersten in Romandië kunnen Jan Boven en Michiel Elijzen in Italië ook over drie frisse mannen beschikken die zich in de klassiekers hebben getoond. Dat zijn Paul Martens, Maarten Wynants en Maarten Tjallingii. Boven: “Als het onze ambities in het algemeen klassement niet bijt, kunnen we met Paul op de lastigere sprintaankomsten misschien wat doen. We hebben in Romandië geoefend op finales rijden en dat ging heel goed. Beide Maartens zullen als wegkapitein fungeren.”

Wilco Kelderman
Met Kelderman heeft Gesink in Italië een luxeknecht naast zich. De jonge Amersfoorter reed een uitstekende Tour de Romandie en kijkt erg uit naar zijn eerste grote ronde. “Het trainingskamp op Tenerife heeft me echt goed gedaan. Ik ben wat afgevallen, maar heb bergop extra kracht opgedaan. Ik ben in Romandië eigenlijk de hele week goed in orde geweest en kon met de besten mee bergop. Dat geeft me veel vertrouwen in aanloop naar de Giro, waar ik hard wil werken voor Robert.”

De selectie: Robert Gesink (Ned), Steven Kruijswijk (Ned), Wilco Kelderman (Ned), Stef Clement (Ned), Jack Bobridge (Aus), Juanma Garate (Spa), Paul Martens (Dui), Maarten Tjallingii (Ned) en Maarten Wynants (Bel).