Marcel Kittel wint etappe 1 in Ronde van Turkije Marcel Kittel wint etappe 1 in Ronde van Turkije

Marcel Kittel heeft de eerste etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De Duitser versloeg in de massasprint zijn landgenoot André Greipel (Lotto-Belisol) Yuriy Metlushenko (Torku-Sekerspor). Dankzij zijn zege is Kittel ook de eerste leider in de meerdaagse koers.

“Vandaag was een goed voorbeeld van hoe de ploeg zou moeten werken”, zei Kittel. “In de laatste vijf kilometer moesten we remmen door een valpartij waardoor we het gat dicht moesten rijden, maar de jongens deden hun werk en we kwamen weer terug vooraan. Ik was met Koen de Kort als lead-out in staat laat de sprint aan te gaan. Toen de renners om me heen begonnen te sprinten, volgde ik. Ik moest een gaatje vinden, wat geen probleem was, en ik was in staat ze te passeren.”

“Ik heb op dit moment erg goede benen. Vorige week hadden we een fantastisch trainingskamp in Spanje en we hebben hard gewerkt aan onze sprint, aan onze conditie en ook aan tactiek en deze overwinning is een mooie beloning. Ik kijk ernaar uit morgen de leiderstrui te dragen en ik hoop dat ik ‘m nog een dag kan dragen.”