Voor het Blanco Pro Cycling Team vormt de Tour de Romandie een generale repetitie voor de Giro d’Italia. Ploegleiders Jan Boven en Michiel Elijzen hebben in Zwitserland een groot gedeelte van de renners tot hun beschikking die ook in Italië actief zullen zijn.

“Zes van onze renners hebben de afgelopen weken op hoogte getraind op Tenerife en we gaan kijken wat dat met ze heeft gedaan”, aldus Boven, doelend op Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman, Robert Gesink, Stef Clement, Jack Bobridge en Juanma Garate. “Het is belangrijk dat zij wedstrijdritme opdoen richting de Giro. Een echte kopman hebben we niet, maar we rekenen een beetje op het trio Kruijswijk, Kelderman, Gesink.”

Kruijswijk benadert de Tour de Romandië hetzelfde als zijn ploegleider. “Ik heb het idee dat we op Tenerife ons niveau flink opgeschroefd hebben. Romandië is een voorbereidingkoers op de Giro, op die wedstrijd hebben we ons gericht. Als we hier top hadden willen zijn, hadden we iets eerder naar huis moeten gaan, maar desalniettemin willen we de komende week het maximale eruit halen. We zijn na ons trainingskamp op Tenerife op zoek naar bevestiging.”

De selectie: Jack Bobridge (Aus), Stef Clement (Ned), Juanma Garate (Spa), Marc Goos (Ned), Robert Gesink (Ned), Bram Tankink (Ned), Wilco Kelderman (Ned) en Steven Kruijswijk (Ned).