Met een goed gevoel werkt het Blanco Pro Cycling Team toe naar Luik-Bastenaken-Luik. Ploegleider Frans Maassen zag in de eerste twee delen van het drieluik in de Ardennen goede teamprestaties en ziet opnieuw kansen voor zondag.

In de Amstel Gold Race reden Lars Petter Nordhaug en David Tanner goed van voren en finishte Bauke Mollema als tiende, terwijl in de Waalse Pijl Laurens ten Dam zijn neus tegen het venster drukte en drie Blanco-mannen in de top twintig eindigden. Mollema werd negende, Tom-Jelte Slagter veertiende en Paul Martens twintigste. “Ik heb de afgelopen week goede dingen gezien”, aldus Frans Maassen. “Bauke zal in Luik onze kopman zijn, maar we hebben zoals ik al vaker heb gezegd in de breedte een heel goede ploeg. We gaan proberen de lijn van de voorbije week door te zetten.”

Mollema sprak al voor de Ardennen-week uit dat La Doyenne hem het beste ligt. Na drie weken niet gekoerst te hebben, heeft de Groninger nu de nodige wedstrijdkilometers in de benen en dat geeft vertrouwen. “Ik merkte tijdens de Amstel en de Waalse Pijl dat ik minder afzag dan vorig jaar. De resultaten waren uiteindelijk prima, maar hadden misschien nog wel iets beter gekund. Het is wachten op die uitschieter. En waarom zou die niet kunnen komen in Luik. De klimmetjes zijn daar wat langer en dat ligt mij gewoon goed. Nog zelfs iets beter dan die heel explosieve klimmetjes van de afgelopen koersen.”

De selectie: Marc Goos (Ned), Paul Martens (Dui), Bauke Mollema (Ned), Lars Petter Nordhaug (Noo), Tom-Jelte Slagter (Ned), David Tanner (Aus), Bram Tankink (Ned) en Laurens ten Dam (Ned).