Aan de vooravond van de Waalse Pijl verkenden de renners van Lampre-Merida het parcours. Geleid door ploegleider Marco Marzano legde de blauw-fuchsia-groene formatie 70 kilometer af. De ploeg vertrouwt op haar kopmannen Damiano Cunego en Diego Ulissi.

De wedstrijd start in Binche en eindigt in Huy, 200 kilometer verderop. “Damiano Cunego liet in de vorige edities zien dat hij erg competitief kan zijn op de Muur van Huy”, zei ploegleider Maurizio Piovani. “We kunnen daarom niet wachten op een resultaat van hem. Tegelijkertijd is de Waalse Pijl een doel voor Diego Ulissi: hij reed al goed in 2012 en hij wil dit jaar beter presteren. De ploeg kan dus terugvallen op twee kapiteins in de strijd tegen de Muur.”

De selectie: Damiano Cunego (Ita), Diego Ulissi (Ita), Matteo Bono (Ita), Davide Cimolai (Ita), Massimo Graziato (Ita), Manuele Mori (Ita), Daniele Pietropolli (Ita) en Simone Stortoni (Ita).

Damiano Cunego en Diego Ulissi (foto: © Biondi/Bettini)
Damiano Cunego en Diego Ulissi (foto: © Biondi/Bettini)