Ondanks zijn valpartij in de Amstel Gold Race gaat Joaquim Rodriguez gewoon van start in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Onderzoeken in het ziekenhuis van Maastricht brachten geen spierverstuikingen of breuken aan het licht. Wel werd de kneuzing aan zijn linker dijbeen bevestigd.

Vandaag werkte Rodriguez een training af van twee uur, nadat de beslissing genomen was dat de kopman van Katusha deel zal nemen aan beide klassiekers. “Morgen zal ik deelnemen aan de Waalse Pijl met rugnummer 1 achterop en dat geeft me een sterke motivatie. Ik ben me er echter bewust van dat ik niet in topvorm ben en dus zal het heel moeilijk worden de overwinning van vorig jaar te evenaren. Ik hoop mijn topvorm voor Luik-Bastenaken-Luik te hervinden. Mijn favoriete renners voor morgen zijn Alejandro Valverde, Michael Albasini, Simon Gerrans, Philippe Gilbert, Igor Anton en Alberto Contador. Peter Sagan is erg sterk, maar de laatste kilometer is écht zwaar: hij zal eerder moeten aan vallen”, aldus Rodriguez.

De selectie: Joaquim Rodriguez (Spa), Daniel Moreno (Spa), Alexander Kolobnev (Rus), Yuriy Trofimov (Rus), Giampaolo Caruso (Ita), Angel Vicioso (Spa), Eduard Vorganov (Rus) en Alberto Losada (Spa).