Jelle Vanendert, kopman bij Lotto Belisol, bewees in de Amstel Gold Race dat hij in goeie conditie is. Vorig jaar werd hij vierde in de Waalse Pijl, dit jaar mikt hij opnieuw op een toptienplaats: “De Muur van Hoei ligt mij.” Eén van de renners die Jelle zal bijstaan is Tim Wellens.

Jelle Vanendert: “Mijn prestatie in de Amstel Gold Race voorbije zondag heeft mij vertrouwen gegeven. Een tweede en vijftiende plaats lagen daar heel dicht bij elkaar, de wijziging in het parcours speelde daarin ook een rol. Morgen zal de beslissing meer dan waarschijnlijk vallen op de slotklim in Hoei. De Muur van Hoei is een klim die mij ligt, als de omstandigheden er zich toe lenen is de beste optie zelf aanvallen. Je moet wel opletten dat je niet te vroeg wegspringt op de Muur omdat het toch een lange en steile klim is waar je het risico loopt om stil te vallen. Het is wachten op het juiste moment en hopen dat je de sterkste bent.”

De 21-jarige Tim Wellens, vorig jaar 10e in het eindklassement van de Ronde van Beijing, was in de Brabantse Pijl 19e: “Ik kijk uit naar mijn eerste Waalse Pijl, zeker omdat ik in de Brabantse Pijl vorige week toch wel in goede vorm verkeerde. Onze kopman is uiteraard Jelle Vanendert, ik ga mee om hem te helpen. Hij heeft in de Amstel Gold Race laten zien dat hij zeer goede benen heeft. Ofwel ga ik mee in een ontsnapping ofwel steun ik Jelle in het peloton. We moeten zorgen dat hij steeds goed voorin gepositioneerd zit.”

“Ik woon niet ver van Hoei, daardoor kom ik redelijk vaak op het parcours. De Muur heb ik al dikwijls op training beklommen, maar dat is anders dan tijdens een wedstrijd. De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn twee van mijn favoriete races. Morgen zullen veel van mijn supporters langs de kant van het parcours staan, ook op de Muur van Hoei.”

De selectie: Dirk Bellemakers (Ned), Gaëtan Bille (Bel), Bart De Clercq (Bel), Jurgen Van de Walle (Bel), Tosh Van der Sande (Bel), Dennis Vanendert (Bel), Jelle Vanendert (Bel) en Tim Wellens (Bel).