Het Blanco Pro Cycling Team start komende woensdag met vertrouwen in de Waalse Pijl. De prestaties in de Amstel Gold Race van afgelopen weekend sterken ploegleiders Erik Dekker en Frans Maassen in hun opvatting dat de ploeg in Wallonië meerdere ijzers in het vuur heeft.

“Ik ben blij hoe Lars Petter Nordhaug, Bauke Mollema en Bram Tankink er voor staan, na meerdere dagen van ziekte”, zegt ploegleider Frans Maassen. “Daarnaast heeft ook David Tanner bevestigd. Laurens ten Dam en Paul Martens kwamen in de Amstel ten val, maar dat zijn taaie mannen. In de Waalse Pijl willen we als ploeg aanvallend en attractief koersen. Het is afwachten hoe de jongens herstellen van zondag, maar wat ons betreft mogen ze het gaan laten zien”, aldus Maassen.

Een van de renners die het graag wíl laten zien, is Tom-Jelte Slagter. De ex-World Tour-leider ziet kansen op de Muur van Hoei. “Die aankomst is wel wat voor mij. In vergelijking met de Amstel Gold Race is de Waalse Pijl bijna vijftig kilometer korter, dat speelt in mijn voordeel.”

De selectie: Moreno Hofland, Paul Martens, Bauke Mollema, Lars Petter Nordhaug, Tom-Jelte Slagter, David Tanner, Bram Tankink en Laurens ten Dam – Ploegleiding: Erik Dekker en Frans Maassen.