Zondag beginnen met de Amstel Gold Race de Ardennenklassiekers. “Diego Ulissi en Daniele Pietropolli hebben de kwaliteiten mee te zijn in de finale, dus samen met Damiano Cunego kunnen zij een gevaarlijk trio voor de concurrentie zijn”, zegt ploegleider Maurizio Piovani.

“De crash vorig jaar op de Cauberg gaf Cunego de wil zijn gram te halen: dit zal een belangrijke stimulans voor hem zijn. De aankomst zal verder geplaatst worden dan vorig jaar; we gaan dat bestuderen”, zegt Piovani over de nieuwe finish van de Amstel Gold Race. De aankomst is dit jaar hetzelfde als tijdens het WK 2012: niet óp de Cauberg, maar twee kilometer erná.

Damiano Cunego: “Een jaar geleden had deze wedstrijd een naar slot voor me. Ik wil het plot dit jaar veranderen. Ik denk dat ik in een goede vorm steek, maar de route zal zoals altijd de beste test zijn. De aankomst is anders; ik ben nieuwsgierig hoe het zich gaat ontvouwen: het kan enkele renners in staat stellen ook nog mee te doen ná de Cauberg.”

De selectie: Damiano Cunego (Ita), Diego Ulissi (Ita), Matteo Bono (Ita), Davide Cimolai (Ita), Massimo Graziato (Ita), Manuele Mori (Ita), Daniele Pietropolli (Ita) en Simone Stortoni (Ita).