Enrico Gasparotto is gisteren met hoge snelheid tegen een bestelbusje aangereden. De Italiaan van Astana was achter de scooter aan het trainen in Italië drie dagen voor de Amstel Gold Race, waarin hij terugkeert als regerend winnaar.

De nationaal kampioen van 2005 fietste samen met ploegleider Stefano Zanini bij het Comomeer toen een bestelbusje uit een zijweg kwam rijden. Zanini kon zijn scooter nog stoppen en een botsing vermijden, maar Gasparotto lukte dat niet meer en reed eerst in op het busje en viel daarna op de grond.

“Het was onmogelijk om te remmen. We reden tegen de 50 km/u op een aflopende weg en het was onmogelijk niet te crashen. Ik had veel mazzel dat er niet echt schade was. Mijn lichaam is een beetje gewond. Ik heb een klein beetje pijn, maar vandaag is het donderdag en ik ga vanavond naar de osteopaat. Zondag zou alles weer in orde moeten zijn”, zei Gasparotto gisteren.

De selectie: Jakob Fuglsang (Den), Enrico Gasparotto (Ita), Francesco Gavazzi (Ita), Andriy Grivko (Oek), Maxim Iglinskiy (Kaz), Alexey Lutsenko (Kaz), Simone Ponzi (Ita) en Kevin Seeldraeyers (Bel).