Ontgoocheling bij Lotto-Belisol na Roubaix Ontgoocheling bij Lotto-Belisol na Roubaix

De eerste renner van Lotto-Belisol op de uitslagentabel, Marcel Sieberg, vinden we terug op de 24e plaats en dat is niet de uitslag waarop de ploeg gehoopt had. “Dit is uiteraard ontgoochelend”, zei manager Marc Sergeant. “We hadden drie keer pech in een korte tijd vandaag, twee keer met Jurgen en ook André reed lek.”

“Daardoor waren we achteruitgeslagen en zaten we niet meer in een positie om nog mee te spelen”, blikte Sergeant terug op de 111e editie van Parijs-Roubaix. “Door de pech moest Jürgen Roelandts achter de feiten aanhollen. Samen met Johan Vansummeren, die ook was lek gereden, maakte hij werk van de achtervolging, maar er was geen beginnen meer aan. De ploeg wilde zich vandaag ten volle geven, ze zaten samen vooraan bij het ingaan van het Bos van Wallers, maar ze hebben niet de kans gekregen om te tonen wat ze waard zijn.”

Jürgen Roelandts: “Vlak voor Fabian Cancellara zijn eerste aanval plaatste reed ik lek. Het hele veld was daarna uiteengeslagen en telkens ik de aansluiting maakte bij een groepje, zag ik dat er anderen nog verder vooruit reden. Na Mons-en-Pévèle schoot mijn ketting tussen mijn frame en tandwiel, waardoor ik van de fiets moest. Ik had de benen van de Ronde van Vlaanderen en denk wel dat ik had kunnen meespelen vandaag. Nu volgt een periode zonder competitie, ik hervat in de Ronde van Picardië of de Ronde van België. Dit voorjaar was ik heel goed, maar in de E3 en Gent-Wevelgem had ik ook al mijn dosis pech. In de finale van Milaan-Sanremo kwam ik ten val; al ging ik daar wellicht iets te voortvarend te werk. Mijn derde plaats in de Ronde is echter een beloning.”