Lampre in Roubaix met slechts twee renners aan de finish Lampre in Roubaix met slechts twee renners aan de finish

Ondanks zijn goede voornemens en inspanningen kwam Filippo Pozzato niet verder dan de 22e plaats in Parijs-Roubaix. De kapitein van Lampre-Merida deed zijn best, maar vocht tevens tegen een tekort aan energie en kreeg te maken met een valpartij op 70 kilometer van de aankomst. “Veel dingen gingen verkeerd en daarom kon ik niet meedoen om de zege, ik ben niet blij”, zei de Italiaan.

Lampre kende sowieso een baaldag in Noord-Frankrijk. Naast dat de 22e plaats op 2’52” van winnaar Cancellara geen voldoening gaf, wist slechts één andere renner van de blauw-fuchsia-groene formatie de wedstrijd te volbrengen: Andrea Palini eindigde 89e op 14’38” tijdens zijn eerste deelname aan de kasseienklassieker.

Pozzato: “Op 70 kilometer van de aankomst was ik betrokken bij een valpartij: in Parijs-Roubaix kunnen valpartijen en lekke banden voorkomen, dus dat is geen excuus, ook omdat de valpartij niet op een beslissend moment gebeurde. Maar ik moest wél extra inspanningen leveren om terug te keren bij de groep. In de finale voelde ik dat dat mijn benen niet veel kracht meer konden zetten en met deze conditie kan je niet verwachten dat je meedoet voor een topresultaat. Ik weet niet waar deze problemen vandaag komen, ik had min of meer dezelfde problemen in de Ronde van Vlaanderen. Ik train goed, ik doe mijn best om er op deze afspraken te staan, maar het lukt me niet.”