Wild sprint naar zege in eerste etappe Energiewacht Tour Wild sprint naar zege in eerste etappe Energiewacht Tour

Kirsten Wild (Argos-Shimano) heeft de eerste etappe in de Energiewacht Tour gewonnen, nadat ze de snelste was in een ontsnapping van vier rensters. Ellen van Dijk (Specialized-Lululemon) eindigde als tweede en de derde plaats was weggelegd voor Iris Slappendel (Rabobank). Wild is tevens eerste leider.

Zoals verwacht speelde de wind een cruciale rol in de 104 kilometer lange etappe. Al direct vanaf de start streden de rensters om de beste plaatsen in het peloton, omdat er al snel waaiers ontstonden. Na 40 kilometer was de vlucht van de dag gevormd, waarvan Wild deel uitmaakte. De wedstrijd werd enkele keren gestopt, omdat het peloton de verkeerde afslag nam en er een brug open ging. Na de laatste stop was de beslissende break een feit. Op vier kilometer voor de finish werd duidelijk dat er gesprint zou worden om de overwinning, waarin Kirsten Wild de sterkste was.

“Dit was de vreemdste wedstrijd die ik ooit gereden heb”, zei Wild. “We moesten een aantal keer stoppen vanwege de meest uiteenlopende redenen. Hoe dan ook, de wedstrijd ging erg goed en ik voelde me erg sterk vandaag. Ik zat geïsoleerd in een ontsnapping van 22 renners en gedurende de hele wedstrijd waren er veel aanvallen. Ik sprong mee als ik zag dat elk team mee was. We moesten op tien kilometer wederom stoppen en daarna werd er weer volop aangevallen. Uiteindelijk zat ik in een vlucht met drie andere meisjes. Ellen van Dijk begon haar sprint 300 meter van de meet, ik bleef zo lang mogelijk in haar wiel en het lukte me gelukkig om langszij te komen.”

“Het algemeen klassement zal een beetje te moeilijk worden, aangezien er vrijdag een lange tijdrit is, maar we zullen zeker voor meer ritzeges gaan”, besloot de winnares.