Marcel Kittel wint Scheldeprijs voor tweede maal op rij Marcel Kittel wint Scheldeprijs voor tweede maal op rij

Marcel Kittel (Argos-Shimano) was vandaag de sterkste in een chaotische massasprint in de Scheldeprijs. Met zijn snelheid verwees hij Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) en Barry Markus (Vacansoleil-DCM) terug naar de tweede en derde plaats. “Ik ben superblij met deze overwinning.”

De dag kreeg kleur door een vroege break. Het peloton hield de ontsnapping onder controle en was daardoor nooit een gevaar. Zodra de finale startte, was het een grote strijd voor de ploegen van de sprinters om de controle over te nemen. Argos-Shimano bleek daarin de sterkste en leverde op indrukwekkende wijze Kittel af voor de finish.

“De jongens hebben fantastisch werk verricht”, zei ploegleider Marc Reef. “Ze hebben er tijdens de wedstrijd voor gezorgd dat Marcel niet te veel energie verspeelde. De hele Scheldeprijs was goed en er deed zich nooit een gevaarlijke situatie voor, waardoor bijna iedereen krachten kon sparen voor de sprint. Het was ongelooflijk teamwork, in het bijzonder in de laatste kilometers.”

Wat vond de laureaat er zelf van? “Omdat ik de regerende kampioen was verwachtte iedereen, inclusief ikzelf, dat ik het trucje wel zou herhalen. Daarbij komt dat we van deze wedstrijd echt een doel hadden gemaakt na de Driedaagse De Panne-Koksijde, dus ik voelde wat druk.”

“Vanaf de start voelde ik me echter behoorlijk goed en ik had veel vertrouwen in een positieve afloop. Aan het einde was geen enkel team in staat een goede lead-out op touw te zetten. Ik dacht dat ik ingesloten was, maar Tom Veelers vond me, bracht me terug vooraan en zette me perfect af. Ik startte mijn sprint en dacht dat iemand me zou passeren, maar niemand deed dat en ik pakte de zege!”

“Ik ben erg blij met deze overwinning, zeker omdat het seizoen enkele ups en downs kende. Na Parijs-Nice werd ik ziek en had ik griep. In de Driedaagse De Panne-Koksijde, wat echt een doel voor me was, ging het niet goed, omdat ik niet in topconditie was. Gedurende die wedstrijd herpakte ik mijn vorm, maar ik was sindsdien vooral gefocust op de hoofdprijs in de Scheldeprijs. Dit is absoluut fantastisch, maar ik moet zeggen dat ik dit niet had kunnen doen zonder het teamwork van vandaag.”