Jürgen Roelandts kopman Lotto-Belisol in Ronde van Vlaanderen Jürgen Roelandts kopman Lotto-Belisol in Ronde van Vlaanderen

Jürgen Roelandts en Jens Debusschere bewezen in de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem meer dan klaar klaar te zijn voor de Ronde van Vlaanderen. Ze willen dan wel graag gespaard blijven van pech. Herman Frison: “De voorbije weken zaten we in de hoek waar de klappen vielen met lekke banden voor Debusschere en Roelandts toen ze in een kansrijke positie zaten.”

Frison: “Als er bij een eerste grote schifting nog een man of veertig overblijft dan moeten er toch minstens drie Lotto Belisol-renners aanwezig zijn in die groep. Kopman voor zondag is zonder twijfel Jürgen Roelandts maar we verwachten toch ook wel wat van Jens Debusschere die uitstekend was in Gent-Wevelgem.”

Jürgen Roelandts: “Het zal voor mij de eerste keer zijn dat ik de Ronde op het nieuwe parcours rijd maar dat lijkt me geen nadeel want het zijn de benen die tellen. Het zal voor mij zaak zijn om constant in de voorste gelederen van het peloton te vertoeven want je kunt ook de koers verliezen op een tussenstuk.”

“Het ideale scenario voor mij is dat het een open koers wordt en niet zoals vorig dat het pas op het laatste ontploft. De laatste weken bewees Fabian Cancellara dat hij weer helemaal de oude is dus hem zal ik zeker in de gaten moeten houden. Helemaal zorgenvrij was ik deze week nog niet door de aanrijding in Gent-Wevelgem maar ik denk dat ik zondag daar geen last meer van zal ondervinden.”

De selectie: Lars Bak (Den), Jens Debusschere (Bel), André Greipel (Dui), Marcel Sieberg (Dui), Vicente Reynes (Spa), Jürgen Roelandts (Bel), Tosh Van der Sande (Bel) en Frederik Willems (Bel).