Roelandts: ‘De benen zullen zeker in orde zijn’ Roelandts: ‘De benen zullen zeker in orde zijn’

Vrijdag staat de 55e editie van de E3 Prijs Vlaanderen-Harelbeke op het programma met start en aankomst in Harelbeke. De eerste Belgische WorldTour-wedstrijd van het seizoen is voor veel klassieke renners een eerste grote meeting om zich te meten met de concurrentie. Voor Lotto-Belisol zal de vooruitgeschoven man Jürgen Roelandts zijn.

Jürgen Roelandts: “Voor mij breken belangrijke weken aan met koersen waarin ik zeker wil scoren. De E3 Prijs van morgen is een intervalkoers en dat ligt me wel, twee jaar terug werd ik zelfs tweede in die wedstrijd. Nadat ik vorig jaar mijn voorjaar door een blessure in rook zag opgaan ben ik gebrand om te tonen dat ik nu op een nog hoger niveau sta. De ploegmaats zijn ook heel gemotiveerd om voor mij te rijden dit jaar wat mijn vertrouwen toch een boost geeft.”

“Ieder jaar ontploft de wedstrijd op de Taaienberg. Het zal erop aan komen om met zoveel mogelijk ploegmaats daar vooraan te zitten want het is heel moeilijk om daarna nog terug te komen. Ik zie de E3 Prijs ook als een kans om mij te meten met de beste klassieke renners van het moment zoals Tom Boonen, Fabian Cancellara en Peter Sagan. Ik ondervind geen hinder meer van de zware koers en mijn val in Milaan Sanremo, de benen zullen zeker in orde zijn.”