Filippo Pozzato en Alessandro Petacchi moeten bij Lampre-Merida voor het mooie weer zorgen in de E3 Prijs Vlaanderen-Harelbeke en Gent-Wevelgem. De E3 Prijs fascineert Pozzato: “Het is een wedstrijd die ik erg leuk vind, niet alleen omdat ik er won in 2009.”

“De hoofdrolspelers voor de zege zijn (Tom) Boonen, (Fabian) Cancellara en (Peter) Sagan, maar het zal tevens interessant zijn te zien, met het oog op de Ronde van Vlaanderen, of er andere renners zijn die in goede vorm steken. Ik denk dat ik minder competatief ben voor Gent-Wevelgem, de wedstrijd kan beïnvloed worden door de resultaten in Harelbeke”, aldus Pozzato.

Petacchi’s doel is Gent-Wevelgem: “Ik wil graag een goed resultaat halen in Gent-Wevelgem. Ik denk dat ik dit doel kan bereiken, want mijn vorm is goed. Gelukkig heb ik dit jaar niet te maken gehad met ziekte of blessures en kon ik regelmatig presteren, maar ik heb nog steeds niet gewonnen. Tijdens Milaan-San Remo beperkten de kou en de gang van zaken me: ik was echt verdrietig, maar ik ga proberen de teleurstelling om te zetten in positieve prikkels. De E3 Prijs zal een interessante test zijn: ik heb al een paar jaar geen wedstrijden gereden op deze wegen, dus ik zal vertrouwen op moeten bouwen met de kasseien en heuvels.”