Milaan-San Remo is dit jaar gewonnen door Gerald Ciolek. De Primavera werd gekenmerkt door de barre weersomstandigheden. Menig renner stapte af en de organisatie besloot zelfs om twee beklimmingen, de Turchino en La Manie, uit het parcours te halen en de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. In de verkorte rit naar de finish die ontstond werden de vluchters met nog zo’n 30 km te gaan ingehaald. Uiteindelijk wist Ciolek net Sagan voor te blijven.

Gerald Ciolek wint Milaan-San Remo 2013, vóór een ontgoochelde Peter Sagan. (foto: © Eurosport)

Gerald Ciolek wint Milaan-San Remo 2013, vóór een ontgoochelde Peter Sagan. (foto: © Eurosport)

Met sneeuw op de Turchino besloot de organisatie al vroeg in de wedstrijd dat de race zo niet verder kon gaan. Er werd besloten om de renners af te laten stappen, te verplaatsen in de teambussen en het resterende parcours verder te laten rijden. Er zou een herstart om 14:30 uur. Even later kwam echter ook het nieuws dat de beklimming op La Manie uit het parcours genomen werd. De afdaling er te gevaarlijk bij en de organisatie besloot hiermee wijselijk om de veiligheid van de renners voorop te stellen. Om 15:00 vond daarom een herstart plaats in Finale Leguro, op minder dan 100 kilometer van de finish.

Een groepje van zes vluchters, te weten Bak, Belkov, Fortin, Lastras, Montaguti en Rosa, had voor de neutralisatie 12 minuten voorsprong op het peloton. De organisatie kortte hun voorsprong in wegens de neutralisatie en de verkorting van het parcours, zodat de vluchters om 15:00 uur 7 minuten en 10 seconden eerder mochten vertrekken bij de herstart.

Het mocht echter niet baten. De laatste vluchters werden op zo’n 30 kilometer voor de streep bijgehaald en daarna was het voor de overgebleven renners (veel waren na de neutralisatie niet meer opgestapt) doel om de finish te halen. Uiteindelijk was het de Duitser Gerald Ciolek, koersend voor het Zuid-Afrikaanse MTN-Qhubeka, die net voor dé favoriet van de dag, Peter Sagan, wist te finishen.

Uitslag Milaan-San Remo 2013 – 246 km:

1.Gerald Ciolek (Dui)MTN-Qhubeka5u 37' 20"
2.Peter Sagan (Slw)Cannondalez.t.
3.Fabian Cancellara (Zwi)RadioShack-Leopard-Trekz.t.
4.Sylvain Chavanel (Fra)Omega Pharma-Quick Stepz.t.
5.Luca Paolini (Ita)Katushaz.t.
6.Ian Stannard (GBr)Sky Procyclingz.t.
7.Taylor Phinney (VSt)BMCz.t.
8.Alexander Kristoff (Noo)Katusha+14"
9.Mark Cavendish (GBr)Omega Pharma - Quick-Stepz.t.
10.Bernhard Eisel (Oos)Sky Procyclingz.t.

De volledige uitslag is hier terug te vinden.

 • Josefien Janssen

  17 maart 2013 #1 Author

  Ik wil graag de uitslag van de eerste 25 hebben.
  Waar staan die?

 • Marcel Embregts

  17 maart 2013 #3 Author

  Beste Laurens, volgens mij rijdt Cavendish niet meer bij Sky (zie jullie uitslag) 🙂

  • Laurens Alblas

   17 maart 2013 #4 Author

   Beste Marcel,

   Je hebt helemaal gelijk. Bedankt voor de oplettendheid! Het is inmiddels aangepast.

   Met vriendelijke groet,

   Namens het Cycling Story-team
   Laurens Alblas