“Ik probeerde zo veel mogelijk tijd te pakken om mijn plek in het algemeen klassement te versterken”, zei Joaquin Rodriguez na afloop van de door Peter Sagan gewonnen zesde etappe. De Spanjaard van Katusha eindigde daarin als derde, tevens zijn positie in de strijd om de blauwe leiderstrui.

“Het was echt een zware etappe, ook vanwege de slechte weersomstandigheden”, zei de Spanjaard. “Maar ik denk dat het erg spectaculair was en dat mensen zich nog lang zullen herinneren wat er vandaag allemaal gebeurde.” De renners moesten naast de regen en kou ook onder meer een beklimming met stijgingspercentages tot 30 procent bedwingen.

“Ik voelde me goed in de finale en toen ik eenmaal bij Nibali en Sagan was, probeerde ik zoveel mogelijk tijd te pakken voor het algemeen klassement. Nu ga ik mijn best doen deze podiumplaats te behouden, ook al weet ik dat dat erg moeilijk gaat worden.”