Documentaire RETOUR – Wout Poels Documentaire RETOUR – Wout Poels

2012 was een roerig jaar voor Wout Poels. De jonge klimmer die in 2011 definitief doorbrak, verloor vorig jaar zijn vader en kwam hard ten val in de Tour de France. Na acht maanden revalidatie keerde hij afgelopen februari terug in koers. Documentairemaker en neef Marijn Poels volgde Wout vanaf zijn eerste training na de val en maakte samen met de Limburgse regionale zender L1TV de film RETOUR.

De nuchtere en hardwerkende Wout, zijn hechte band met naasten en het geloof in de renner komen prachtig naar voren in deze aangrijpende documentaire. Hij trainde uren in de ouderlijke kelder op een hometrainer en peddelde duizenden kilometers in de regio om weer op niveau te komen. In de documentaire komen naast Wout zijn moeder Wilhelmien, de broers Jos en Norbert, ploegleider Michel Cornelisse, sportarts Nando Liem, de fanclub en vele anderen aan het woord.

Op 26 maart gaat de documentaire in première bij Service bioscoop ZIEN in Eindhoven. L1TV zendt RETOUR uit op Tweede Paasdag (1 april) om 11.00, 13.00, 15.00 en 21.00 uur. Bekijk hier de trailer: