Denis Menchov tweede op Montagne de Lure Denis Menchov tweede op Montagne de Lure

Denis Menchov pakte vanmiddag uit met een knappe demarrage. De kopman van Katusha vormde uiteindelijk de springplank voor etappewinnaar Richie Porte, maar bleef de andere favorieten op Montagne de Lure voor. “Vandaag waren we van plan iets te proberen op de slotklim”, zei de Rus.

“Ik voelde me goed tijdens de etappe. In het laatste deel probeerde ik wat energie te sparen voor mijn aanval. Ik denk dat ik op het juiste moment demarreerde. Ik deed mijn best de zege te pakken, maar in de laatste kilometer passeerde Porte me. Hij had te veel snelheid, dus ik kon hem niet volgen. Hoe dan ook, ik ben blij met mijn optreden en dat van de ploeg; het was een belangrijke test voor ons. Maar ik ben natuurlijk wel een beetje teleurgesteld, omdat ik niet gewonnen heb.”

Met nog twee etappes op de teller staat Menchov 19e in het algemeen klassement op 1’41” van leider Porte.