De eerste etappe in de Rit naar de Zon is gewonnen door Nacer Bouhanni. De Fransman van Francaise des Jeux wist in de massasprint naar Nemours als eerste zijn wiel over de streep te drukken, vlak voor Alessandro Petacchi. In het klassement neemt Bouhanni de gele trui over van Damien Gaudin.

Etappe 1 Parijs-Nice 2013 – Uitslag:
Saint-Germain-en-Laye – Nemours (195 km)

1.Nacer Bouhanni (Fra)FDJ195 km in 4u 47' 24"
2.Alessandro Petacchi (Ita)Lampre - Meridaz.t.
3.Elia Viviani (Ita)Cannondalez.t.
4.Jens Debusschere (Bel)Lotto-Belisolz.t.
5.Heinrich Haussler (Aus)IAM Cyclingz.t.
25.Maarten TjallingiiBlanco Pro Cycling Teamz.t.

Parijs-Nice 2013 – Algemeen Klassement na etappe 1:

1.Nacer Bouhanni (Fra)FDJ197,9 km in 4u 51' 01"
2.Damien Gaudin (Fra)Team Europcarz.t.
3.Sylvain Chavanel (Fra)Omega Pharma-Quick Step+1"
4.Lieuwe WestraVacansoleil-DCMz.t.
5.Elia Viviani (Ita)Cannondalez.t.
7.Wilco KeldermanBlanco Pro Cycling Team+2"

Cycling Story Koersspel:
Beste ploegleider van de dag is Bas (ditisderks, 35 punten), die de gehele top drie van de dag goed had en daarbovenop ook nog Mark Renshaw (6e) in zijn team had zitten. Bas werd vandaag op de voet gevolgd door Wanux (Gewiss-Ballan, 31 punten) en Rob Nicolai (flyindustman, 30 punten). In het klassement neemt Wanux (49 punten) de leiding over. De selectie van Bouhanni, Chavanel, Petacchi, Westra, Viviani en tenslotte Feillu in zijn ploeg maakt dat het team de eerste twee dagen van de koers de nummers twee en drie van de proloog én de top drie de eerste etappe bevatte. De eerste achtervolger (Bas) staat op 6 punten achterstand. Morgen gaat Parijs-Nice en het Cycling Story Koersspel verder met een rit in lijn over 200,5 kilometer van Vimory naar Cérilly.