UPDATE: AFGELAST Kuurne-Brussel-Kuurne 2013 – Vooruitblik UPDATE: AFGELAST Kuurne-Brussel-Kuurne 2013 – Vooruitblik

De organisatie van Kuurne-Brussel-Kuurne heeft op zondagochtend bekend gemaakt dat de koers afgelast is. De winterse weersomstandigheden maakte de wedstrijd onmogelijk.

Grote kans dat de 66e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne uitdraait op een massasprint, mits de weergoden het peloton goed gezind zijn. Er wordt sneeuw verwacht en de temperatuur zal net boven het vriespunt liggen. Als de koers naar de wens van de sprinters verloopt, dan heet de winnaar waarschijnlijk Mark Cavendish, Andre Greipel of Edvald Boasson Hagen. En anders zou een renner als Bobbie Traksel hier zomaar zijn tweede zege kunnen boeken.

|| Zondag 24 februari 2013
|| Kuurne-Brussel-Kuurne (Bel)

Deelnemers Kuurne-Brussel-Kuurne 2013:
Startlijst Kuurne-Brussel-Kuurne 2013

Kuurne-Brussel-Kuurne 2013 – Uitzendingen en livestreams:
Sporza op Canvas: Sporza pakt zondag groot uit. Het klapstuk van de middag is de rechtstreekse verslaggeving van de 66e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne om 15.15 uur. Daarvoor kunt u bij onze zuiderburen al terecht voor een samenvatting van het WK Baanwielrennen in Minsk en de laatste veldrit van het seizoen in Oostmalle. Na de ceremonie in Kuurne keert Sporza rond 17.15 uur weer terug naar de baan. Moet u de koers helaas aan u voorbij laten gaan? Om 20.00 uur volgt op OP12 een herhaling.

NOS: De NOS moet bezuinigen en doet dit onder meer op sport. En dit is gelijk te merken in het openingsweekend. Waar in voorgaande jaren zowel ‘de Omloop’ als Kuurne-Brussel-Kuurne rechtstreeks werd uitgezonden, heeft men dit jaar keuzes moeten maken. Uiteindelijk zal er geen koers te zien zijn bij de publieke omroep en dus moet u voor Kuurne-Brussel-Kuurne naar onze zuiderburen schakelen.

Livestreams Kuurne-Brussel-Kuurne 2013:
Link 1 Link 2 Link 3 Link 4 Link 5

De livestreams zijn vanaf 14.30 uur te bekijken.

Radio:
Sporza Radio: Sporza is live bij de voetbalklassieker Club Brugge-Anderlecht (14u30) en ook een (semi)-klassieker in het wielrennen, met Kuurne-Brussel-Kuurne. En met de Sluitingsprijs in Oostmalle wordt een punt gezet achter het veldritseizoen. Presentatie: Bart Schols.

NOS Langs de Lijn: Namens de NOS zit Gio Lippens klaar voor Kuurne-Brussel-Kuurne. ‘s Middags te beluisteren in NOS Langs de Lijn.

Website:
Kuurne-Brussel-Kuurne.be

De winnaars van Omloop Het Nieuwsblad de voorbije tien jaar:

  • 2012: Mark Cavendish (GBr)
  • 2011: Chris Sutton (Aus)
  • 2010: Bobbie Traksel (Ned)
  • 2009: Tom Boonen (Bel)
  • 2008: Steven De Jongh (Ned)
  • 2007: Tom Boonen (Bel)
  • 2006: Nick Nuyens (Bel)
  • 2005: George Hincapie (VSt)
  • 2004: Steven De Jongh (Ned)
  • 2003: Roy Sentjens (Bel)

Parcours Kuurne-Brussel-Kuurne 2013:
Parcours Kuurne-Brussel-Kuurne 2013