Het langverwachte openingsweekend staat voor de deur! Net als heel België hebben ook wij reikhalzend uitgekeken naar de Omloop Het Nieuwsblad. Uiteraard mag u niets missen van deze prachtige koers en daarom hebben we alle belangrijke informatie (van startlijst tot livestreams) voor u op een rijtje gezet.

|| Zaterdag 23 februari 2013
|| Omloop Het Nieuwsblad (Bel)

Deelnemers Omloop Het Nieuwsblad 2013:
Startlijst Omloop het Nieuwsblad 2013

Omloop Het Nieuwsblad 2013 – Uitzendingen en livestreams:
Sporza op Één: Ook bij Sporza staan ze te trappelen om het wielerseizoen officieus te openen. Vanaf 14.00 uur brengen de Belgen ‘hun’ Omloop Het Nieuwsblad rechtstreeks in uw huiskamer. Michel Wuyts en José de Cauwer voorzien de beelden van vakkundig commentaar. Moet u de koers helaas aan u voorbij laten gaan? Om 20.00 uur volgt op OP12 een herhaling.

NOS: De NOS moet bezuinigen en doet dit onder andere op sport. En dit is gelijk te merken in het openingsweekend. Waar in voorgaande jaren zowel ‘de Omloop’ als Kuurne-Brussel-Kuurne rechtstreeks werd uitgezonden, heeft men dit jaar keuzes moeten maken. Uiteindelijk zal er geen koers te zien zijn bij de publieke omroep en dus moet u voor de Omloop Het Nieuwsblad naar onze zuiderburen schakelen.

Livestreams Omloop Het Nieuwsblad 2013:
Link 1 Link 2 Link 3 Link 4 Link 5

De livestreams zijn vanaf 14.30 uur te bekijken.

Radio:
Sporza Radio: De mannen van de radio rukken eveneens uit voor de traditionele seizoensopener in België. Het is nog niet bekend wie de verslaggevers in het peloton zullen zijn, maar waarschijnlijk kunt u rekenen op Carl Berteele en/of Christophe Vandegoor. Sporza Radio is hier vanaf 14.00 uur live te beluisteren.

NOS Langs de Lijn: Namens de NOS is Gio Lippens wel afgezakt naar Gent. In de uitzending van 16.30 uur komt Lippens met een round up. NOS Langs de Lijn is hier live te beluisteren.

Website:
www.omloophetnieuwsblad.be

De winnaars van Omloop Het Nieuwsblad de voorbije tien jaar:

  • 2012: Sep Vanmarcke (Bel)
  • 2011: Sebastian Langeveld (Ned)
  • 2010: Juan-Antonio Flecha (Spa)
  • 2009: Thor Hushovd (Noo)
  • 2008: Philippe Gilbert (Bel)
  • 2007: Filippo Pozzato (Ita)
  • 2006: Philippe Gilbert (Bel)
  • 2005: Nick Nuyens (Bel)
  • 2004: Afgelast wegens sneeuw
  • 2003: Johan Museeuw (Bel)

Parcours Omloop Het Nieuwsblad 2013: