Cycling Story Koersspel – Inschrijving Parijs-Nice geopend Cycling Story Koersspel – Inschrijving Parijs-Nice geopend

Het Cycling Story Koersspel is met Parijs-Nice al toe aan haar volgende rittenkoers. Na een spannende Tour Down Under ligt de strijd om de tweede zege in het Cycling Story Koersspel weer helemaal open. Tot en met zondag 3 maart (12.00 uur) kunt u zich inschrijven en uw ideale team van vijftien renners samenstellen. Creëert u de winnende ploeg?

Registreer u hier voor het Cycling Story Koersspel. Vanaf zondag 24 februari kunt u vervolgens beginnen met het maken van uw selectie. De deadline voor de inschrijving en het samenstellen van uw ploeg van vijftien renners is zondag 3 maart om 12.00 uur. De start van Parijs-Nice is kort daarna om 13.45 uur.

Uitleg van het spel
1. Selecteer 15 (unieke) renners voor het begin van de ronde.
2. Punten worden behaald als renners in jouw team bij de eerste 10 in de etappe eindigen.
3. Heb je de etappewinnaar in je ploeg dan levert dat 12 punten op. Voor de nummer twee krijg je 10 punten. Voor de rest van de top tien krijg je achtereenvolgens 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 punten.
4. Iedere dag wordt na de etappe de uitslag verwerkt en daarmee de dagstand en het klassement van de deelnemers gegenereerd. De deelnemers worden hierover per e-mail geïnformeerd.
5. Voorspel de truien ook voor extra bonuspunten. Als u de eindwinnaar van het algemeen klassement goed weet te voorspellen, krijgt u aan het eind van de ronde een bonus van 30 punten. Voor de punten- en bergtrui zijn nog eens 25 punten elk te verdienen.
NB: De volledige regels kunt u hier terugvinden.

Door deel te nemen maakt u tevens kans op een prijs. Ditmaal is dat het boek Meesterknecht, de biografie van oud-renner Gert Jakobs. De goedlachse Jakobs (48) is nu bekend door zijn vaste optredens in het praatprogramma Tour du Jour, wat tijdens de Ronde van Frankrijk wordt uitgezonden. Jakobs was echter ook acht jaar prof bij o.a. PDM en loodste Jean-Paul van Poppel naar vele overwinningen. Tijdens zijn loopbaan maakte hij zowel op als naast de fiets het nodige mee. Zaken die hij nu openhartig vertelt aan auteur Erik Oudshoorn. Deze openhartigheid maakt het tot een boeiend levensverhaal van een sympathieke man. Schrijf u dus nu in voor het Cycling Story Koersspel en word de beste ploegleider tijdens Parijs-Nice!