Michael Rasmussen heeft op een persconferentie in zijn thuisland Denemarken vandaag bekend doping gebruikt te hebben tussen 1998 en 2010. Rasmussen werd in 2007 door zijn team Rabobank uit de Tour gezet terwijl hij de gele trui droeg, wegens onduidelijkheid over zijn whereabouts. “Ik heb epo, groeihormoon, testosteron, insuline en cortison tot me genomen en bloedtransfusies ondergaan,” aldus Rasmussen.

“Wanneer ik vandaag opsta, ben ik een opgelucht man. Ik ben blij dat ik niet langer hier hoef te zitten en jullie hoef voor te liegen, zoals ik zoveel jaren gedaan heb,” aldus Rasmussen vandaag op zijn persconferentie.

Rasmussen was inmiddels actief bij het team Christina Watches-Onfone, dat hij zelf had opgericht. Teameigenaar Claus Hembo had het volgende over Rasmussens bekentenis te zeggen: “Rasmussen heeft samengewerkt met de dopingautoriteiten en wil bijdragen aan een toekomst zonder doping van het wielrennen. Hij heeft contact opgenomen met de relevante autoriteiten en aangeboden alles te vertellen, wat hij in deze periode heeft beleefd en met wie. Dat is inmiddels gebeurd.”

De bekentenis van Rasmussen betekent dat hij voor twee jaar geschorst is. Rasmussen treed daarom terug uit zijn team Christina Watches-Onfone.

  • Pim Hooghiemstra

    31 januari 2013 #1 Author

    Nou die rare zaak in de tour van 2007 is dan eindelijk opgelost. Afwachten welk volgend ex-kopstuk van Rabo zich meldt met een bekentenis…