Cyclocross: WK Veldrijden 2013 – Vooruitblik Cyclocross: WK Veldrijden 2013 – Vooruitblik

Dit weekend barst in Louisville (Verenigde Staten) de strijd om de wereldtitels in het veldrijden weer in alle hevigheid los. Met Mathieu van der Poel, Corné van Kessel, Marianne Vos en Lars van der Haar maakt Nederland in iedere categorie kans op de felbegeerde regenboogtrui. Kijk op zaterdag 2 februari naar het WK veldrijden!

Louisville (Verenigde Staten) | Zaterdag 2 februari 2013

Deelnemers:
Voorlopige startlijsten WK Veldrijden 2013

Startlijst WK Veldrijden 2013 – Junioren
Startlijst WK Veldrijden 2013 – Beloften
Startlijst WK Veldrijden 2013 – Vrouwen
Startlijst WK Veldrijden 2013 – Elite/mannen

WK Veldrijden 2013 – Uitzendingen en livestreams:
NOS Studio Sport: De NOS toont dit wereldkampioenschap enkel rechtstreekse beelden van het WK voor vrouwen. Zodra om 17.00 uur het startschot heeft geklonken, hoort u het commentaar van Jeroen Koster. Omdat de wedstrijd voor de Elite/mannen buiten de uitzendtijd van NOS Studio Sport valt, toont men vanaf 23.25 uur in een extra uitzending een uitgebreide samenvatting van het WK voor de heren.

Sporza: In verband met de aanpassing van het wedstrijdprogramma (alle wedstrijden op zaterdag vanwege overstromingsgevaar) is ook het uitzendschema van Sporza veranderd. Zaterdag begint de uitzending op Canvas nu al om 15.30 uur met het WK voor junioren. Daarna volgen de wedstrijden voor de vrouwen en beloften op dezelfde zender.

Het absolute hoogtepunt vormt natuurlijk het WK voor Elite, waar heel België zoals ieder jaar de wereldtitel eist. Of kan Lars van der Haar het Belgische feestje verpesten? Om 20.10 uur zal Karl Vannieuwkerke de uitzending op Één openen met een korte voorbeschouwing. Nadat alle relevante zaken zijn besproken, nemen Michel Wuyts en voormalig wereldkampioen Paul Herygers rond 20.30 uur het woord. Renaat Schotte staat trouw op zijn post om vanuit het veld belangrijke updates mee te geven.

Livestreams WK Veldrijden 2013:
Link 1 Link 2 Link 3 Link 4 Link 5

Junioren: Zaterdag 2 februari – 15.45 uur
Vrouwen: Zaterdag 2 februari – 17.00 uur
Beloften: Zaterdag 2 februari – 18.30 uur
Elite/mannen: Zaterdag 2 februari – 20.30 uur

Radio:
NOS Langs de Lijn: In de uitzendingen van NOS Langs de Lijn is wielerverslaggever Gio Lippens is vanaf 19.00 te horen via flitsen. Hij praat u bij over WK veldrijden voor mannen. U kunt hier luisteren naar Radio 1.

Sporza Radio: Carl Berteele is de man die namens Sporza Radio naar de Verenigde Staten is afgereisd. Op zaterdag is hij tussen 18.00 en 20.00 uur te horen, wanneer hij verslag doet van het WK voor beloften (onder 23). Vanaf 20.30 uur komt de stem van Vandegoor weer in de ether voor de titelstrijd bij de mannen. Presentatie: Gert Geens. Sporza Radio is hier live te beluisteren.

Website:
http://www.louisville2013.com

Parcours WK Veldrijden 2013: