Tour Down Under 2013 – Uitslag etappe 3 Tour Down Under 2013 – Uitslag etappe 3

Tom-Jelte Slagter heeft de derde etappe in de Tour Down Under op zijn naam geschreven. Voor de 23-jarige Nederlander betekent het zijn eerste profzege. Het talent van het Blanco Pro Cycling Team hield niemand minder dan Matthew Goss en wereldkampioen Philippe Gilbert achter zich in de sprint bergop. Slagter schuift ook knap op naar de tweede plaats in het algemeen klassement.

Bij de start in Unley zei de 23-jarige renner van Blanco dat de finish in de heuvels van Adelaide hem wel zou liggen en dat zijn vierde plaats van gisteren hem vertrouwen gaven om vandaag voor de winst te gaan. Onze jonge landgenoot had voorafgaand aan de derde etappe dan ook zijn zinnen gezet op etappewinst. De Groninger voegde de daad bij het woord. “Wat een mooie aankomst”, riep hij uit. “Ik kon me niks beters wensen voor mijn eerste overwinning als prof.”

“David Tanner gooide op een kilometer voor de aankomst het tempo omhoog. Dat was vrij ver, maar hij bracht me in een erg goede positie om mijn sprint te openen met 350 meter te gaan”, zei Slagter. De Nederlander sloeg direct een mooi gat dat zelfs toppers als Goss en Gilbert niet meer gedicht kregen.

Uitslag etappe 3: Unley – Stirling 139 km

1.Tom Jelte Slagter (Ned)Blanco3u 36' 46"
2.Matthew Goss (Aus)Orica-GreenEdgez.t.
3.Philippe Gilbert (Bel)BMCz.t.
4.Geraint Thomas (GBr)Skyz.t.
5.Giovanni Visconti (Ita)Movistarz.t.
6.Javier Moreno Bazan (Spa)Movistarz.t.
7.Simone Ponzi (Ita)Astanaz.t.
8.Daniele Pietropolli (Ita)Lampre-Meridaz.t.
9.Ivan Santaromita (Ita)BMCz.t.
10.Gorka Izagirre (Spa)Euskaltel-Euskadiz.t.

Algemeen klassement na etappe 3:

1.Geraint Thomas (GBr)Sky9u 56' 17"
2.Tom Jelte Slagter (Ned)Blanco+5"
3.Javier Moreno Bazan (Spa)Movistar+6"
4.Ben Hermans (Bel)Radioshack-Leopard+8"
5.Daniele Pietropolli (Ita)Lampre-Merida+15"