Het interview van Oprah met Lance Armstrong wordt dan pas vrijdagnacht uitgezonden, het werd gisteren al opgenomen. Volgens twee ingewijden zou Armstrong hebben bekend prestatiebevorderende middelen te hebben gebruikt tijdens zijn carrière. Daarnaast zou Armstrong zijn straf willen verminderen door te getuigen tegen kopstukken van de UCI en US Postal.

Naast zijn bekentenis zou Armstrong verder gezegd hebben plannen te hebben om te getuigen tegen enkele kopstukken in de wielerwereld. Deze zouden geweten hebben van zijn doping en het mogelijk ook gefaciliteerd hebben. Onder deze kopstukken zouden officials van de UCI zijn, waaronder Pat McQuaid, de huidige president van de UCI, en de Nederlander Hein Verbruggen, die president was tussen 1991-2005. Daarnaast zou Armstrong willen getuigen tegen enkele van de eigenaren van het US Postal team, het team waarmee Armstrong zes van zijn zeven Tourzeges won. Die getuigenis zou onderdeel zijn van de klokkenluiderszaak van het Amerikaanse Ministerie van Justitie, die in 2010 werd aangespannen door Floyd Landis. Armstrong zou niet willen getuigen over andere renners.

Voor het interview met Oprah Winfrey bood Armstrong zijn excuses aan bij zijn stichting Livestrong. Hij zou gezegd hebben dat het hem speet iedereen teleurgesteld te hebben en voor de moeilijke situatie waarin hij Livestrong heeft gebracht wegens zijn dopingschandaal. Volgens een zegsvrouwe van Livestrong zou Armstrong in zijn 20 minuten durende toespraak echter niet hebben toegegeven prestatiebevorderende middelen te hebben gebruikt.

Het interview van Oprah met Lance Armstrong wordt komende donderdag op vrijdagnacht van 3:00 tot 4:30 Nederlandse tijd (donderdagavond Amerikaanse tijd) live wereldwijd uitgezonden. Armstrong heeft gezegd dat geen enkel onderwerp niet bespreekbaar is en dat hij eerlijk zal antwoorden op de vragen. Het interview is te zien op Oprah’s eigen televisiezender OWN (Oprah Winfrey Network) en op Discovery Channel. Het interview zal ook live wereldwijd te zien zijn via Oprah.com.