Cyclocross: BK Veldrijden 2013 – Uitslag Cyclocross: BK Veldrijden 2013 – Uitslag

Outsider Klaas Vantornout heeft in Mol de Belgische titel veldrijden veroverd. Op het snelle zandparcours ontdeed hij zich in de slotronde van de concurrentie en reed solo naar zijn eerste nationale titel. Achtvoudig kampioen Sven Nys kwam na een periode van ziekte sterk voor de dag en veroverde het zilver. Kevin Pauwels, de ploegmaat van Vantornout, vervolledigde het erepodium.

Vantornout stond met vertrouwen aan de start en plaatste in ronde één zijn eerste aanval van de middag. Maar hij kreeg de andere favorieten vrij rap weer in het wiel. Halverwege de cross was de situatie onveranderd en bestond de kopgroep uit zes man. De namen: Niels Albert, Sven Nys, Kevin Pauwels, thuisrijder Rob Peeters, Klaas Vantornout en Bart Wellens. De tempoversnellingen in de daarop volgende ronden zorgden ervoor dat laatstgenoemde toch moest lossen.

Bij het horen van de bel mochten de overige vijf heren nog dromen van de titel en bijbehorende kampioenstrui. Een bloedstollend spannende slotronde volgde. Uiteindelijk bleek Vantornout nog over de meeste krachten te beschikken. De renner van Sunweb-Napoleon Games besliste dit BK in de technische zone, waar hij een kloof met Peeters en de rest sloeg. Nys probeerde het gat nog te dichten, maar zijn achtervolging kwam te laat.

Aan de finish had de 30-jarige Vantornout nog uitgebreid de tijd om de mooiste zege uit zijn carrière uitbundig te vieren. Enkele tellen later bolde over de streep, waarna Kevin Pauwels naar het brons sprintte en zo het succes voor Sunweb-Napoleon Games compleet maakte.

BK Veldrijden 2013 – Uitslag:

1.Klaas VantornoutSunweb-Napoleon Games
2.Sven NysLandbouwkrediet-Euphony
3.Kevin PauwelsSunweb-Napoleon Games
4.Niels AlbertBKCP-Powerplus
5.Rob PeetersTelenet-Fidea