Cycling Story Koersspel – Inschrijving geopend Cycling Story Koersspel – Inschrijving geopend

Speel dit wielerseizoen van start tot finish mee met het Cycling Story Koersspel en wordt de beste manager van het peloton. Lees hier alles over dit gloednieuwe online wielerspel en meldt je direct aan. We gaan van start met de Tour Down Under (22-27 januari), waarna Parijs-Nice (3-10 maart), de Giro d’Italia (4-26 mei), de Tour de France (29 juni-21 juli) en de Vuelta a España (24 augustus-15 september) de kalender compleet maken.

Registreer u hier voor het Cycling Story Koersspel. De inschrijving sluit op maandag 21 januari om 22:00 uur. Hierna is het niet meer mogelijk om u te registeren of een team samen te stellen. De start van de Tour Down Under is vervolgens dinsdag 22 januari om 01.30 uur.

De regels van het spel
1. Selecteer 15 (unieke) renners voor het begin van de ronde.
2. Punten worden behaald als renners in jouw team bij de eerste 10 in de etappe eindigen.
3. Heb je de etappewinnaar in je ploeg dan levert dat 12 punten op. Voor de nummer twee krijg je 10 punten. Voor de rest van de top tien krijg je achtereenvolgens 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 punten.
4. Iedere dag wordt na de etappe de uitslag verwerkt en daarmee de dagstand en het klassement van de deelnemers gegenereerd. De deelnemers worden hierover per e-mail geïnformeerd.
5. Voorspel de truien ook voor extra bonuspunten. Als u de eindwinnaar van het algemeen klassement goed weet te voorspellen, krijgt u aan het eind van de ronde een bonus van 30 punten. Voor de punten- en bergtrui zijn nog eens 25 punten elk te verdienen.

Door deel te nemen maakt u tevens kans op een prijs. De persoon die aan het einde van de Tour Down Under het meeste punten heeft weten te bemachtigen krijgt het boek De Wielermaffia. In dit boek beschrijft oud-wielrenner Tyler Hamilton samen met Daniel Coyle de wereld van dopinggebruik in het Armstrong-tijdperk. Het werd één van de meest spraakmakende sportboeken uit 2012.

Wordt u dé wielerkenner van 2013?