Cyclocross: BK Veldrijden 2013 – Vooruitblik Cyclocross: BK Veldrijden 2013 – Vooruitblik

In de sportbijlages van de Belgische kranten slaat veldrijden al de gehele week de klok. Zondag barst in Mol immers in alle hevigheid de strijd om de nationale driekleur los. In de pers wordt al psychologische oorlog gevoerd. Ook Cycling Story blikt vooruit op deze boeiende titelstrijd.

De namen van Niels Albert, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Sven Nys worden nadrukkelijk naar voren geschoven als de grote titelkandidaten. Zij zullen waarschijnlijk uit gaan maken wie een heel jaar lang de Belgische kampioenstrui mag dragen.

Niels Albert is deze winter niet weg te denken uit de top-3. Enkel in de Superprestige-crossen van Asper-Gavere (18 november) en Gieten (25 november) eindigde hij buiten het podium. Hij werd daar respectievelijk zesde en vijfde. De winnaar van het WK in Koksijde staat bekend als een specialist in het zand. Tot zijn grote plezier krijgen de heren in Mol zware zandstroken voorgeschoteld. De vorm en het parcours maken Niels Albert tot onze topfavoriet.

Hij zal dan wel eerst af moeten rekenen met het sterke duo Kevin Pauwels en Klaas Vantornout. In Rome lieten de twee renners van Sunweb-Napoleon Games al een knap staaltje ploegenspel zien. Pauwels profiteerde daar perfect van de aanwezigheid van ploegmaat Vantornout. Een zelfde scenario ligt op de loer. De ploegentactiek kan een sterk wapen zijn in het duel met de concurrentie.

Na een slechte cross in Rome (20e) trok Sven Nys zijn deelname aan het BK even in twijfel. Na een weekje Mallorca staat de beste veldrijder ooit toch aan het vertrek om zijn titel te verdedigen. Na zijn bronchitis en optreden in Italië mogen er van hem geen wonderen worden verwacht, maar met Nys weet je het maar nooit. Iedereen kan dan ook maar beter rekening houden met de man uit Baal.

Favorieten BK Veldrijden 2013:
*** Albert
** Pauwels, Vantornout
* Nys, Peeters, Aernouts

Deelnemers:
Startlijst BK Veldrijden 2013

Uitzendingen en livestreams:
Sporza op Canvas: Zondagmiddag ziet u als liefhebber van de cross goed bij Sporza. Om 14.00 uur begint Karl Vannieuwkerke in de studio met diverse gasten al aan de voorbeschouwing. Een uur later klinkt vervolgens het startschot, waarna het commentaar van absolute kenners Michel Wuyts en Paul Herygers zal volgen. Renaat Schotte is op het parcours aanwezig en geeft belangrijke updates en verzorgt korte interviews met de managers. Na de koers sluit Sporza dit Belgisch kampioenschap af met een nabeschouwing met de hoofdrolspelers van de dag. Dit alles bij Sporza op Canvas.

Livestreams BK Veldrijden 2013:
Link 1 Link 2 Link 3 Link 4 Link 5

De livestreams zijn vanaf 14.00 uur te bekijken.

Website:
www.bk2013.be

Parcours BK Veldrijden Mol: