Zesdaagse van Rotterdam 2013 – Uitslag Zesdaagse van Rotterdam 2013 – Uitslag

Na een ongemeen spannende strijd hebben Iljo Keisse en Niki Terpstra de 31e editie van de Zesdaagse van Rotterdam op hun naam geschreven. Pas in de laatste race viel de beslissing. Het Vlaams-Nederlandse duo won nipt voor Peter Schep en Wim Stroetinga en youngsters Nick Stöpler en Yoeri Havik.

Het is de derde zege voor Iljo Keisse in Rotterdam en zijn tweede overwinning in een zesdaagse met Niki Terpstra. De Vlaming won in 2007 en 2010 al eens in Ahoy aan de zijde van Robert Bartko en Danny Stam. In 2011 was het duo Keisse/Terpstra de sterkste in Amsterdam.

Bloedstollende finale
Met liefst vier koppels in dezelfde ronde begon de slotdag van de 31e Zesdaagse van Rotterdam. De eerste koppelkoers van de avond verliep rustig, maar leverde wel een extra interessante tussenstand op. Geen enkel koppel wist een toer te maken, maar door de winst van wereldkampioenen Kenny de Ketele en Gijs van Hoecke stonden er nu ineens vijf koppels in dezelfde ronde.

In de tweede koppelkoers spaarden de koppels elkaar niet. Net als in de voorafgaande dagen legden de duo’s elkaar vanaf het startschot het vuur aan de schenen. Na talloze aanvallen en 45 minuten koers stonden alle favorieten weer in dezelfde ronde. In de afsluitende vijftig ronden waren Keisse en Terpstra het slimst. Terwijl de andere duo’s zich op de sprints voor de punten focusten, kozen de twee ploegmaten van Omega Pharma-Quick Step het perfecte moment voor een slotoffensief. Met nog slechts acht ronden op het bord maakten ze een oversteek die niemand meer kon beantwoorden.

Uitslag Zesdaagse van Rotterdam 2013:

1.Iljo Keisse - Niki Terpstra256 punten
2.Peter Schep - Wim Stroetinga+ 1 ronde/287 punten
3.Nick Stöpler - Yoeri Havik+ 1 ronde/279 punten
4.Michael Mørkøv - Pim Ligthart+1 ronde/267 punten
5.Kenny de Ketele - Gijs van Hoecke+ 1 ronde/222 punten
6.Robert Bartko - Silvan Dillier+ 2 ronden/175 punten
7.Marc Hester - Barry Markus+ 11 ronden/72 punten
8.Leif Lampater - Dylan van Baarle+ 14 ronden/77 punten
9.Melvin Boskamp - Wesley Kreder+ 16 ronden/101 punten
10.Michael Vingerling - Geert-Jan Jonkman+ 20 ronden/76 punten
11.Nolan Hoffmann - Leon van Bon+ 22 ronden/142 punten
12.Tim Veldt - Bobbie Traksel+ 23 ronden/164 punten