Vacansoleil-DCM telt zeven nieuwkomers Vacansoleil-DCM telt zeven nieuwkomers

Vacansoleil-DCM heeft vandaag in het Amsterdamse filmmuseum en -theater EYE het team voor het nieuwe wielerseizoen gepresenteerd. Onder de 29 renners zijn zeven nieuwkomers, te weten Boy van Poppel, Danny van Poppel, Grega Bole, José Rujano, Juan Antonio Flecha, Wesley Kreder en Willem Wauters.

Met Aart Vierhouten is tevens een nieuwe ploegleider aangetrokken. “Op 1 december ben ik in dienst getreden”, vertelt Vierhouten. “Dat betekende direct veel praten om visies af te stemmen. Eén van mijn speerpunten wordt de langetermijnplanning”, zo geeft hij aan. “Als ik naar de individuele kwaliteiten binnen Vacansoleil-DCM kijk, dan zie ik dat het in potentie een topteam is. Het afgelopen seizoen is naar mijn mening de opwaartse lijn van het team enigszins gestagneerd. Die moet weer omhoog. Het is mijn opdracht het rendement te vergroten.”

Vierhouten besteeg het podium tegelijk met de jongeren Danny van Poppel, Maurits Lammertink en Wesley Kreder. Het onderstreepte het jeugdige karakter van de formatie. Een voorname rol in de voorstelling was ook weggelegd voor de grootste aanwinst Juan Antonio Flecha, terwijl manager Daan Luijkx niet om de hete brij heen draaide die de wielersport in haar greep houdt.

“De sport wordt beschadigd”, zei hij. “Er is alleen nog aandacht voor de negatieve aspecten van de sport en niet meer voor de prestaties. In ons vijfde seizoen als professionele ploeg en in ons derde jaar in de World Tour zijn we professioneler dan ooit tevoren. We hebben enorm in onze begeleiding geïnvesteerd, maar tegelijkertijd opereren we in een heel moeilijk tijdperk. We zullen echter blijven vechten voor geloofwaardigheid en ik hoop van harte dat onze sponsoren onze geliefde sport trouw zullen blijven.”

Team Vacansoleil-DCM 2013:

Nieuw: Boy van Poppel (UnitedHealthcare), Danny van Poppel (Rabobank CT), Grega Bole (Lampre-ISD), José Rujano (Androni Giocattoli), Juan Antonio Flecha (Sky Procycling), Wesley Kreder (Rabobank CT) en Willem Wauters (-).

Gebleven: Wouter Mol, Wout Poels, Pim Ligthart, Lieuwe Westra, Martijn Keizer, Rob Ruijgh, Johnny Hoogerland, Sergey Lagutin, Frederik Veuchelen, Thomas de Gendt, Romain Feillu, Marco Marcato, Björn Leukemans, Mirko Selvaggi, Bert-Jan Lindeman, Barry Markus, Kenny van Hummel, Kris Boeckmans, Maurits Lammertink, Tomasz Marczynski, Rafael Valls en Nikita Novikov.

Vertrokken: Martin Mortensen (?), Gustav Larsson (IAM Cycling), Stefan Denifl (IAM Cycling), Jacek Morajko (CCC Polsat), Stijn Devolder (RadioShack-Trek), Matteo Carrara (?) en Marcello Pavarin (?).