Grote publieke belangstelling voor Zesdaagse Rotterdam Grote publieke belangstelling voor Zesdaagse Rotterdam

De publieke belangstelling voor de ‘Rotterdamse Six’ was groot. Het sterke rennersveld, de titanenstrijd én het afscheid van gangmaker Joop Zijlaard droegen bij aan een flinke stijging van de kaartverkoop. De Zesdaagse trok dit jaar in totaal 27.430 bezoekers.

“We zijn blij dat onze focus op kwaliteit op sportief gebied zijn vruchten afwerpt en dat het publiek heeft kunnen genieten van wereldklasse op de wielerbaan”, zegt organisator Frank Boelé. Zowel bij de koppels, als bij sprinters, het jeugd- en het dameswielrennen heeft de Zesdaagse van Rotterdam renners van internationale allure aan de start gekregen.

Zesvoudig olympisch kampioen Chris Hoy vindt de Sprint Masters een voorbeeld van hoe grote toernooien moeten worden georganiseerd. “We hebben helaas weinig van dit soort wedstrijden”, zegt de Schot na zijn winst in het sprinterstoernooi van de zesdaagse. “De sfeer is zeer speciaal en ondanks dat er veel op het spel staat, geeft het je, met het heldenonthaal, ook weer het gevoel waarom je ooit bent gaan wielrennen. Het is een genot om hier te kunnen rijden.”

Wielerfeest
Niet alleen de aanwezigheid van renners van wereldformaat zorgde voor een flinke stijging van de kaartverkoopp, maar ook het afscheid van gangmaker Joop Zijlaard. In een geweldige ambiance nam Zijlaard na een carrière van 40 jaar afscheid van de wielerbaan. Het werd een memorabele avond; met onder meer een emotionele race met zijn kleinzoon, een eerbetoon met onder andere Michael Boogerd, Johan Museeuw en Didi Thureau én de veiling van zijn derny die door de gift van Café Melief Bender €12.500 opbracht.

Meer publieke belangstelling
De Zesdaagse van Rotterdam trok dit jaar 27.430 bezoekers, iets minder dan voorgaande jaren, waarbij opvalt dat de publieke belangstelling is toegenomen en het aantal sponsorkaarten is gedaald. De 32 editie van het wielerspektakel staat van 2 t/m 7 januari 2014 op de kalender.