Cyclocross: BPost Bank Trofee Baal (GP Sven Nys) 2013 – Uitslag Cyclocross: BPost Bank Trofee Baal (GP Sven Nys) 2013 – Uitslag

Kevin Pauwels is het jaar 2013 op formidabele wijze gestart. De Belg was heer en meester in de Grote Prijs Sven Nys, een cross om de BPost Bank Trofee. In zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem werd Zdenek Stybar op meer dan een minuut achterstand tweede. Niels Albert finishte als derde en blijft ruimschoots leider in het algemeen klassement.

Het hierboven genoemde trio scheidde zich al op vier ronden van het einde af. Een ronde later kende Stybar een minder moment en Pauwels profiteerde daar optimaal van. Hij reed steeds verder weg bij zijn concurrenten en ook als duo konden Stybar en Albert de kloof niet dichten. Helemaal niet toen wereldkampioen Albert een lekke band kreeg. Pauwels kon zo onbedreigd op een mooie zege afstevenen.

Thijs van Amerongen was op plaats zes de beste Nederlander. Gerben de Knegt eindigde net buiten de top-10, hij werd elfde in deze 14e GP Sven Nys.

BPost Bank Trofee Baal (GP Sven Nys) 2013 – Uitslag:

1.Kevin Pauwels (Bel)
2.Zdenek Stybar (Tsj)
3.Niels Albert (Bel)
4.Rob Peeters (Bel)
5.Rob Peeters (Bel)
6.Thijs van Amerongen (Ned)