Cyclocross: BPost Bank Trofee Loenhout 2012 – Uitslag Cyclocross: BPost Bank Trofee Loenhout 2012 – Uitslag

De Azencross van Loenhout (BPost Bank Trofee) is voor de vierde keer gewonnen door wereldkampioen Niels Albert. Na een mooie strijd met de Tsjech Zdenek Stybar kwam de Belg solo over de meet. Sven Nys kende veel pech en kon geen rol van betekenis spelen en stapte na een incident met een ‘supporter’ af. Dit was na de cross dan ook het onderwerp van gesprek.

Nys was al twee keer in de modder gevallen, toen een toeschouwer in de laatste ronde voor de zoveelste keer bier naar hem gooide. Voor de Belgisch kampioen was de maat vol en hij besloot de jonge ‘supporter’ tot de orde te roepen. Hij kroop onder het afzetlint door om verhaal te halen bij de ‘biergooier’. Nadat hij de dader gevraagd had wat hem bezielde, besloot Nys op te geven en hiermee een statement te maken.

Door zijn opgave verliest Nys automatisch vijf minuten in het algemeen klassement. Hierdoor kan Niels Albert de eindzege al bijna niet meer ontgaan.

BPost Bank Trofee Loenhout 2012 – Uitslag:

1.Niels Albert (Bel)57'39"
2.Zdenek Stybar (Tsj)
3.Kevin Pauwels (Bel)
4.Klaas Vantornout (Bel)
5.Rob Peeters (Bel)
6.Thijs van Amerongen (Ned)

  • Moreno

    28 december 2012 #1 Author

    Aan al die bier smijters , ik roep jullie op om naar het voetbal te gaan en onze cyclo cross met rust te laten ! Jullie zijn een schande voor iedereen die zich supporter noemt een zootje waardelozen apen die geen respect hebben voor de atleten die zich elke dag het ziel uit hun lijf trainen . Nogmaals jullie krapul blijf weg uit de cross ,maat onze sport met rust !