Cyclocross: Wereldbeker Namen 2012 – Uitslag Cyclocross: Wereldbeker Namen 2012 – Uitslag

Kevin Pauwels heeft de wereldbekerwedstrijd in Namen gedomineerd. De rappe Belg kwam in de derde ronde solo op kop na een lekke band van medekoploper Francis Mourey en wist zijn leidende positie om te zetten in een overwinning. Thijs van Amerongen was op de zevende plaats de beste Nederlander.

De wedstrijd in Namen is de vijfde om de World Cup. Francis Mourey en Kevin Pauwels komen op het modderige parcours al snel voorop. Achter het duo rijdt Niels Albert solo rond op een derde plaats en daarachter een groepje met daarbij Klaas Vantornout, Sven Nys, Bart Aernouts en Lars van der Haar. Jan Denuwelaere, gisteren nog winnaar in Essen, is er vandaag niet bij.

Pauwels krijgt de leiding in de schoot geworpen, zodra Mourey te kampen krijgt met een lekke band. De Fransman moet van fiets wisselen en verliest de aansluiting vooraan. Albert volgt de leider lange tijd op de tweede plaats, net zoals Lars van der Haar zich handhaaft in de achtervolgende groep met daarbij onder andere Sven Nys.

Ontknoping
De zware omstandigheden eisen uiteindelijk hun tol. Nys blijkt de beste te zijn van de groep achtervolgers en rukt op richting Albert, die op zijn beurt te maken krijgt met een lekke band in de laatste ronde. Daardoor wordt niet híj, maar Sven Nys tweede. Albert moet genoegen nemen met de derde plaats, terwijl ook de modder bij Van der Haar zijn tol eist; Thijs van Amerongen passeert in de slotmeters de jonge Nederlander en wordt de beste Nederlander in de uitslag. Voor van der Haar rest een achtste plaats, Niels Wubben wordt tiende.

Klassement
Niels Albert blijft leider in het wereldbekerklassement met 345 punten. Tweede is Nys met 335 punten, die op de voet gevolgd wordt door Kevin Pauwels (334). Op het wereldbekerprogramma staan nog de veldritten van Heusden-Zolder (26 december), Rome (6 januari) en Hoogerheide (20 januari).

Wereldbeker Namen 2012 – Uitslag:

1.Kevin Pauwels (Bel)1u 02'48"
2.Sven Nys (Bel)+48"
3.Niels Albert (Bel)+1'00"
4.Francis Mourey (Fra)+1'20"
5.Klaas Vantornout (Bel)+1'44"
7.Thijs van Amerongen (Ned)+2'37"

Klik hier voor de volledige uitslag.