Cyclocross: BPost Bank Trofee Essen 2012 – Uitslag Cyclocross: BPost Bank Trofee Essen 2012 – Uitslag

Jan Denuwelaere is de verrassende winnaar van de cross in Essen geworden. De Belg die uitkomt voor het kleine Style & Concept Team kwam als tweede over de streep, maar na bestudering van de beelden werd winnaar Zdenek Stybar naar plek vier teruggezet. De Tsjech had in de sprint na een onreglementaire manoeuvre Denuwelaere tegen de boarding gereden, met een val tot gevolg.

In de modderpoel van Essen gingen vijf man gezamenlijk de laatste ronde in. Na een kettingprobleem bij Sven Nys wordt duidelijk dat Niels Albert, Rob Peeters, Jan Denuwelaere en Zdenek Stybar het onderling uit gaan maken. Laatstgenoemde rijdt deze winter slechts een handvol crossen, maar houdt knap stand en draait zelfs als eerste de laatste rechte lijn op. Op het moment dat Denuwelaere in volle sprint op gelijke hoogte is met Stybar, wijkt die van zijn lijn af. De 24-jarige Vlaming komt ten val en rolt met fiets en al over de streep. Nog net voor Rob Peeters, die op zijn beurt wereldkampioen Albert achter zich houdt.

De jury had er niet lang voor nodig om Denuwelare toch terecht tot winnaar uit te roepen. Voor hem betekent het met afstand de mooiste zege uit zijn carrière. Peeters schoof op naar plaats twee, Albert naar drie. Sven Nys finishte als vijfde en zag zijn achterstand na vier manches oplopen tot 47 seconden op leider Albert.

Op 28 december wordt in Loenhout de volgende manche verreden.

BPost Bank Trofee Essen 2012 – Uitslag:

1.Jan Denuwelaere (Bel)in 1u 00' 05''
2.Rob Peeters (Bel)z.t.
3.Niels Albert (Bel)+1''
4.Zdenek Stybar (Tsj)z.t.
5.Sven Nys (Bel)+32''
7.Thijs van Amerongen (Ned)+1'04''