Niet alleen is de naam Rabobank vervangen door Blanco Pro Cycling Team, ook in de leiding van de ploeg is veel veranderd. Zo zal Harold Knebel per 31 december terugtreden als directeur en zal communicatiemanager Richard Plugge zijn taken overnemen. Plugge zal samen met Louis Delahaije, Nico Verhoeven en Merijn Zeeman de dagelijkse leiding van de ploeg uitvoeren.

De ploeg is de afgelopen jaren hervormd tot een talentenploeg met Nederlandse signatuur. De onlangs aangekondigde structuurwijziging was de laatste stap in een veranderingsproces dat in 2008 werd ingezet.

Over Harold Knebel
Harold Knebel (50) begon op 1 maart 2008 als algemeen directeur van de Rabobank-ploeg. In zijn jaren bij de wielerploeg bouwde hij het bedrijf uit tot een wielerploeg waarin bijna alle wielerdisciplines aanwezig zijn. Naast de al bestaande continentale opleidingsploeg sponsorde de ploeg de Rabobank mountainbike-ploeg, die er in 2010 bijkwam. In 2012 haalde Knebel de vrouwenploeg van Marianne Vos binnen de gelederen.

Over Richard Plugge
Richard Plugge (43) begon in april van dit jaar bij de wielerploeg als communicatie manager. Hij kwam over van Sanoma Uitgevers, waar hij functies bij verschillende media vervulde. Plugge stond binnen de wielerploeg samen met Knebel, Louis Delahaije, Nico Verhoeven en Merijn Zeeman aan de basis van de structuurwijziging die in september werd doorgevoerd. Met deze structuurwijziging wil de ploeg vanuit diverse disciplines de hele ploeg naar een hoger niveau tillen.