Rabobank wordt Blanco Pro Cyling Team

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 14 december 2012 14:16 Tim van Dijk

De Rabobank wielerploeg gaat in 2013 door het leven als het sponsorloze Blanco Pro Cycling Team. ‘In 2013 zal moeten blijken of er een nieuwe sponsor instapt en voor de ploeg een doorstart in 2014 mogelijk is,’ schrijft de ploeg in een persbericht.

Donderdag maakte de ploeg bovendien bekend dat Richard Plugge, nu nog communicatiemanager, de nieuwe algemeen directeur wordt. Per 31 december volgt hij de vertrekkende Harald Knebel op. Plugge zal samen met het technisch management, bestaande uit Louis Delahaije, Nico Verhoeven en Merijn Zeeman, de ploeg besturen.

Vrouwenploeg
Voor de damesploeg van het voormalige Rabobank is ook een oplossing gevonden. De vrouwenploeg wordt tot en met 2016 ondergebracht in een zelfstandige stichting, die door Mariannne Vos is opgericht. Rabobank blijft de komende vier jaar als sponsor aan het team verbonden. De formatie zal voortaan het Rabobank Liv/Giant Team heten.

Ook de continentals, inclusief de veldrijders, worden tot en met 2016 door Rabobank gesteund. Ook voor deze afdaling wordt een stichting opgericht. Het Rabobank Development Team komt onder de vleugels van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie. Hoewel de bank geen verplichting heeft aan het mountainbiketeam, kunnen zij onder de naam Giant Offroad Team het volgende seizoen nog in actie komen.

In onderstaande video tonen Bauke Mollema, Theo Bos, Robert Gesink, Lars Boom en Luis León Sanchez het nieuwe tenue van het Blanco Pro Cycling Team.

De beelden zijn van de NOS.