Veldrijden: Wereldbeker Koksijde 2012 – Uitslag Veldrijden: Wereldbeker Koksijde 2012 – Uitslag

Sven Nys heeft de wereldbekercross in Koksijde gewonnen. Het was al zijn zesde zege in de Belgische kustplaats. De cross werd verreden onder regenachtige omstandigheden. Morgen trekt het circus naar het Nederlandse Gieten.

Lange tijd leek het erop dat niet Nys maar Niels Albert met de overwinning aan de haal zou gaan. Albert werd vorig jaar op hetzelfde parcours wereldkampioen en was ook vandaag in goeden doen. Een slippertje in de laatste ronde speelde hem echter parten. Nys kwam langszij en kon enkele meters later het verschil maken.

Uitslag Wereldbeker Koksijde 2012:
1. Sven Nys (Bel) 59’34”
2. Niels Albert (Bel) +15″
3. Francis Mourey (Fra) +20″
4. Bart Aernouts (Bel) +33″
5. Klaas Vantornout (Bel) +1’21”
8. Thijs van Amerongen (Ned) +1’38”

Bekijk hier de volledige uitslag.