Veldrijden: Superprestige Asper-Gavere 2012 – Uitslag Veldrijden: Superprestige Asper-Gavere 2012 – Uitslag

Sven Nys blijft onklopbaar in de Superprestige. De 36-jarige Belg won in Asper-Gavere ook de vierde manche. Na een spannend duel klopte hij landgenoot Klaas Vantornout in de sprint. Bart Wellens maakte het Belgische podium compleet. Thijs van Amerongen was op plaats acht de beste Nederlander.

Het was Vantornout die als eerste een grote voorsprong bijeen sprokkelde. Bij de derde doorkomst had hij al tien seconden op directe achtervolger Bart Aernouts te pakken. Nys volgde daar al op meer dan twintig tellen. Maar Nys verkeert in bloedvorm en één indrukwekkende tempoversnelling is genoeg om het gat binnen no-time te dichten.

Nys en Vantornout controleren vervolgens deze loodzware moddercross en trekken gezamenlijk naar de streep. Daarin blijkt de onverslijtbare Nys uiteindelijk over het sterkste eindschot te beschikken. Het betekent voor hem al weer de achtste zege in Asper-Gavere.

Uitslag Superprestige Asper-Gavere 2012:

1.Sven Nys (Bel)
2.Klaas Vantornout (Bel)
3.Bart Wellens (Bel)
4.Kevin Pauwels (Bel)
5.Rob Peeters (Bel)
8.Thijs van Amerongen (Ned)