Na Ruddervoorde en Zonhoven heeft Sven Nys ook de Superprestige-cross van Hamme-Zogge op zijn naam geschreven. Vanaf de vierde ronde domineerde Nys de cross om zijn lange solo op formidabele wijze af te ronden. Achter de grootse winnaar werd Niels Albert tweede, voor Lars van der Haar. De Nederlander pakt zo zijn eerste podiumplaats in de Superprestige.

Niels Albert vloog bij de start uit zijn klikpedaal en moest beginnen aan een lange inhaalrace. Op het moment dat Albert de mindere goden achter zich had gelaten, lag de 36-jarige Nys al eenzaam op kop. De Belg had hierbij geprofiteerd van een foutje van Van der Haar. Onze landgenoot kwam bovenaan een heuvel tot stilstand en hield daardoor het duo Pauwels-Aernouts op. Het begin van van Nys’ lange solo.

Het kwartet achter hem, waar nu ook Albert toe behoorde, reed een kansloze achtervolging. De Belgisch kampioen was op het snelle parcours niet te stoppen. Na pech voor Pauwels wisten Albert en Van der Haar weg te rijden bij hun metgezellen. De wereldkampioen bij de profs versloeg vervolgens de wereldkampioen bij de beloften in de sprint om de tweede plaats.

De vierde plaats werd een prooi voor Bart Aernouts. Kevin Pauwels, de kopman van Sunweb-Revor, moest hierdoor genoegen nemen met plek vijf. Een grote teleurstelling. Deze cross werd immers georganiseerd door zijn ploegmanager Jurgen Mettepenningen. In het klassement is zijn achterstand op Nys al opgelopen tot twaalf punten. Albert blijft als enige in de buurt van leider Nys. Het verschil tussen de heren bedraagt slechts drie punten.

Volgende week wordt in Asper-Gavere (Bel) de vierde manche verreden.

Superprestige Hamme-Zogge 2012 – Uitslag:

1.Sven Nys (Bel)1u 01' 36''
2.Niels Albert (Bel)+18''
3.Lars van der Haar (Ned)+19''
4.Bart Aernouts (Bel)+35''
5.Kevin Pauwels (Bel)z.t.
15.Twan van den Brand (Ned)+1'22''