Veldrijden: Superprestige Zonhoven 2012 – Uitslag Veldrijden: Superprestige Zonhoven 2012 – Uitslag

Sven Nys heeft zijn koppositie in de Superprestige verstevigd. Na zijn overwinning in Ruddervoorde was de 36-jarige Nys nu ook de sterkste in Zonhoven. Na een mooi duel, dat op het scherpst van de snede werd gevoerd, klopte Nys zijn rivaal Niels Albert in de sprint. Bart Aernouts eiste de derde plaats voor zich op.

Klaas Vantornout kende een voortvarende start, maar moest al vroeg het commando aan Niels Albert overlaten. Na een intensieve achtervolging kwamen Nys en Pauwels tot bij Albert. Kevin Pauwels vloog in één van de lange zandafdalingen flink over de kop. Na zijn teleurstellende optreden in de Koppenbergcross, was het ook vandaag zijn dag niet.

De absolute toppers van het moment temporiseerden vervolgens en stelden onze landgenoot Lars van der Haar in de gelegenheid om terug te keren. Deze terugkeer was echter van korte duur. Op de eerstvolgende tempoversnelling van Belgisch kampioen Nys, had de jonge Nederlander geen antwoord.

Wat volgde was een bloedstollend spannend duel tussen beide heren, waarbij Nys over de sterkste sprint beschikte. Net als in Oudenaarde verwees hij zo zijn tien jaar jongere concurrent naar de tweede plaats. Op enkele seconden kwam Bart Aernouts als derde over de meet. Lars van der Haar werd uiteindelijk vijfde.

Superprestige Zonhoven 2012 – Uitslag:

1.Sven Nys (Bel)
2.Niels Albert (Bel)
3.Bart Aernouts (Bel)
4.Kevin Pauwels (Bel)
5.Lars van der Haar (Ned)
12.Twan van den Brand (Ned)